Am efectuat masuratori comparative intre lotul vechi de PCT-300
(importat in anul 2006) si lotul actual, importat dupa luna iulie 2008.
Conditiile de masurare:
Distanta dintre partea cea mai inalta a membranei si microfonul de masura este de 25cm. Puterea aplicata a fost de 0,5w.
( nu am masurat la 1w/1m pentru a reduce la maxim influenta mediului ambiant ).
Ambele tweetere au fost puse sa functioneze in prealabil, timp de doua ore, pe zgomot alb, filtrat cu 24dB/oct, in banda 500Hz-20Khz, la puterea de 10w.
Re=4,5ohm la ambele twetere .
Amplificator Ecler DPA2000 si instalatie de masura Creos FFT.
Semnal in 600 pasi, de la 500Hz pana la 20khz. Masuratori repetate dau acelasi rezultat, cu o eroare de sub 0,1dB.
Diferentele dintre cele doua loturi constau in schimbarea consistentei ferofluidului. La lotul vechi, densitatea era ceva mai mare. Membrana odata apasata revine greu la loc, in tim ce la lotul nou revine foarte repede si se misca usor.
Am testat la modelele noi care sunt diferentele dintre raspunsul in frecventa atunci cand avem ghidul de unda atasat ( Wave Guide ) si cel fara .
Au fost importate intr-un timp ( 2007 ) si o varianta notata ca avand 5 ohmi, fara Wave Guide (Numai acestea erau disponibile la momentul respectiv ). Notarea de pe cutie a fost gresita, tweeterele fiind tot de 8 ohmi (Re= 4,5ohmi )
Atasez graficul si acelei variante cu si fara WG ( mai am pe stoc o singura bucata din acel lot ) doar pentru a avea o referinta istorica.