The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 6:48 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 10:56 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

se vede ca lumea nu prea stie teorie pe aici.

si de ce ma rog in horn nu trebe difuzoare cu cursa mare?

Sus

Subiectul mesajului: Pt
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 11:48 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pt ca un horn nu prea reproduce frecvente sub 45 hz, daca ai sa pui un difuzir la test si ai sa ii dai frecventa descrescinda de la 100 Hz, vei observa ca ,,,cursa maxima va tinde spre FR si inca odata la frecventta sub fr cam cu 1 octava.
Testeaza!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 12:00 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

se pot face foarte frumos hornuri care lucreaza si sub 45 hz, si chiar sunt.

faptul ca hornul limiteaza cat de cat cursa difuzorului e un fenomen auxiliar, dar nu spune nimeni ca n-ai nevoie in horn de difuzoare capabile de curse mari. insusi principiul hornului e ca difuzorul lucreaza ca un piston, cu cat cursa mai mare cu atat presiunea posibila e mai mare...

Sus

Subiectul mesajului: Realizezi
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 12:29 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sper ca realizezi cit de mare este un horn care ar trebui sa dea 25 hz, indiferent cit de "impaturit" ar fi el...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 12:33 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

in general ai nevoie de difuzoare cu X-max mare exact pentru a mai castiga putina extensie sub frecventa pana la care hornul incarca difuzorul.

exista hornuri de 25 de Hz dar sunt foarte putin raspandite din lipsa de interes pentru ele.

poti proiecta un horn de 25 de Hz cu o suprafata de iesire micsorata si folosite in numar mare

sau

se poate simula o spurafata de iesire mare prin amplasarea in colt

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Mircea
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 12:47 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mircea, este evident ca SD18EL, este mult mai avantajat ca difuzur in Horh sau chiar bandpass decit in planar sau (mai ales) in BR

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 1:04 am 
Neconectat

evident

SD-18EL din cate l-am studiat este ideal pentru hornuri lungi din cauza motorului magnetic extrem de puternic si suspensiei rigide.

un sistem magnetic f puternic ajuta la controlul cursei sub frecventa de cutoff a hornului

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 1:32 am 
Neconectat
User

Nexus3 - se poate face horn cu AM-18ELF sau este prea slabut?

daca nu, C18-ELF dar este putin cam scump!

mersi :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 10:01 am 
Neconectat
User

bradacalin scrie:
faptul ca hornul limiteaza cat de cat cursa difuzorului e un fenomen auxiliar, dar nu spune nimeni ca n-ai nevoie in horn de difuzoare capabile de curse mari. insusi principiul hornului e ca difuzorul lucreaza ca un piston, cu cat cursa mai mare cu atat presiunea posibila e mai mare...

sunt mai multe lucruri de luat in considerare.

Ultima oară modificat de Sharky pe Vin Apr 17, 2009 10:27 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 10:42 am 
Neconectat
Admin
Admin

George(sb) scrie:
apropo pentru difuzoare vandute fara incinte, a fost efectuata vre-o data vre-o reparatie pe cheltuiala p-audio (producatorul) pentru defecte care au fost considerate de fabricatie? chiar toate difuzoarele au venit perfecte?

Pe cheltuiala producătorului nu s-a făcut niciodată o reparaţie, de orice fel. Tot ce s-a făcut, a fost strict pe cheltuiala importatorului, adică a mea.

Orice defect din fabrică a fost rezolvat PRIN ÎNLOCUIRE.
Să îţi dau un exemplu concret.
Au fost câteva defecte ascunse de fabricaţie, de genul lipsei adezivului pe o anumită porţiune a bobine. Cand spun "ascunse" trebuie înţeles ad-literam. Nici fabricantul nu putea să le observe. Bobinele se fac automat. Undeva, din cine ştie ce motiv aiurea, maşina care pune lacul pe bobină a dat un rateu şi nu a mai picurat lacul pe o parte din suport. Bobina s-a fabricat, dar sub anumite porţiuni nu exista suficient lac. Nimeni nu putea să vadă această lipsă. La probele din fabrică nu a putut fi detectat acest defect, dar la scurt timp după intrarea în regim maxim de funcţionare, bobina se deforma şi se rupea ( se forfeca ) datorită distribuţiei inegale a forţelor.

Acel difuzor a venit la inspecţie şi a fost înlocuit. După aceasta am trecut la verificare întregului lot ( 20 buc ), punând fiecare difuzor să lucreze la putere apropiată de Pmax timp de mai multe ore (pe semnal sin la 20hz).
Niciunul nu a mai avut acea problemă şi nici nu s-a mai întors vreunul cu acest defect.

Nici nu se pune problema dacă este vreo problemă de fabricaţie, dar chestia este că chiar că trebuie să fie o problemă de fabricaţie.

Îmi pare foarte rău că trebuie să o spun, dar în majoritatea cazurilor, atunci când ne sunt semnalate probleme în garanţie, am de a face cu încercări de frauda sau erori de apreciere. Se merge pe principiul "poate nu se prinde" şi "suntem datori să încercăm". Chiar m-am întrebat ce o fi în mintea unui om care îmi spune că el nu a folosit difuzorul deloc şi că nu mergea de când l-a scos din cutie, iar eu văd bobina făcută scrum şi îndoituri pe membrană (de la depăşirea Xmech).

Unul a mers până acolo încât mi-a spus că a greşit difuzorul şi că mi-a trimis pe cel bun, în perfectă stare de funcţionare, în locul celui defect şi că acum nu îl interesează, el vrea unul nou în schimb, bla, bla. Mă rog, avea circumstanţe atenuante, fiind muzicant. Nici măcar nu cumpărase difuzorul din România ( era vorba de un SD18 clasic luat din Italia ).

M-am interesat "pe surse" şi cu aceeaşi problemă se confruntă toţi importatorii de difuzoare, din păcate.

Ceea ce pot eu să garantez oricui este faptul că nu mă interesează să câştig bani de pe urma răului altuia dar nici nu accept să fiu tras în piept.
Nu este o problemă de bani. Gestul în sine mă deranjează.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 11:14 am 
Neconectat
User

bradacalin scrie:
Gratzi scrie:
cand o sa apara bunul simt la voi atunci o sa apara si la mine...pana atunci cum primesc asa dau :wink:

vezi-ti lungul nasului, copile.

nu vreau :)

Sus

Subiectul mesajului: ...
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 12:40 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Grati si Calin, eu zic sa va potoliti, pina la urma, aici se discuta despre altceva si s-a ajuns unde?

Macar 1 dintre voi sa dea dovada ca e cu capul pe umeri si sa o lase balta... :wink:

Daca totusi vreti sa va "intepati" unul pe celalalt, faceti-o pe yahoo messenger, si cind va saturati unul de celalalt, :oops: dati-va reciproc "ignore"... 8)

Daca va uitati si voi atent, sint cam 2 pagini de "certuri" aiurea , care nu-si au rostul, cel putin pe threadul asta, care in defapt prezenta cu totul,ALTCEVA.
Ma mir ca nu ati fost banati sau macar avertizati...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 8:27 pm 
Neconectat

nu-i baga nimeni in seama, pana la urma se potolesc :lol:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 8:37 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

mnoh, eu cred ca totusi am spus cate ceva in topicul asta.

de parerea voastra mi se cam falfaie :roll:

iar despre gratzi, copchil prost, ce sa vb cu el pe messenger? sau ma iei la misto?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 06, 2009 8:41 pm 
Neconectat

eu ma refer strict la cearta voastra

grow up

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2