George(sb) scrie:
apropo pentru difuzoare vandute fara incinte, a fost efectuata vre-o data vre-o reparatie pe cheltuiala p-audio (producatorul) pentru defecte care au fost considerate de fabricatie? chiar toate difuzoarele au venit perfecte?
Pe cheltuiala producătorului nu s-a făcut niciodată o reparaţie, de orice fel. Tot ce s-a făcut, a fost strict
pe cheltuiala importatorului, adică a mea.
Orice defect din fabrică a fost rezolvat PRIN ÎNLOCUIRE.
Să îţi dau un exemplu concret.
Au fost câteva defecte ascunse de fabricaţie, de genul lipsei adezivului pe o anumită porţiune a bobine. Cand spun "ascunse" trebuie înţeles ad-literam. Nici fabricantul nu putea să le observe. Bobinele se fac automat. Undeva, din cine ştie ce motiv aiurea, maşina care pune lacul pe bobină a dat un rateu şi nu a mai picurat lacul pe o parte din suport. Bobina s-a fabricat, dar sub anumite porţiuni nu exista suficient lac. Nimeni nu putea să vadă această lipsă. La probele din fabrică nu a putut fi detectat acest defect, dar la scurt timp după intrarea în regim maxim de funcţionare, bobina se deforma şi se rupea ( se forfeca ) datorită distribuţiei inegale a forţelor.
Acel difuzor a venit la inspecţie şi a fost înlocuit. După aceasta am trecut la verificare întregului lot ( 20 buc ), punând fiecare difuzor să lucreze la putere apropiată de Pmax timp de mai multe ore (pe semnal sin la 20hz).
Niciunul nu a mai avut acea problemă şi nici nu s-a mai întors vreunul cu acest defect.
Nici nu se pune problema dacă este vreo problemă de fabricaţie, dar chestia este că
chiar că trebuie să fie o problemă de fabricaţie.
Îmi pare foarte rău că trebuie să o spun, dar în majoritatea cazurilor, atunci când ne sunt semnalate probleme în garanţie, am de a face cu încercări de frauda sau erori de apreciere. Se merge pe principiul "poate nu se prinde" şi "suntem datori să încercăm". Chiar m-am întrebat ce o fi în mintea unui om care îmi spune că el nu a folosit difuzorul deloc şi că nu mergea de când l-a scos din cutie, iar eu văd bobina făcută scrum şi îndoituri pe membrană (de la depăşirea Xmech).
Unul a mers până acolo încât mi-a spus că a greşit difuzorul şi că mi-a trimis pe cel bun, în perfectă stare de funcţionare, în locul celui defect şi că acum nu îl interesează, el vrea unul nou în schimb, bla, bla. Mă rog, avea circumstanţe atenuante, fiind muzicant. Nici măcar nu cumpărase difuzorul din România ( era vorba de un SD18 clasic luat din Italia ).
M-am interesat "pe surse" şi cu aceeaşi problemă se confruntă toţi importatorii de difuzoare, din păcate.
Ceea ce pot eu să garantez oricui este faptul că nu mă interesează să câştig bani de pe urma răului altuia dar nici nu accept să fiu tras în piept.
Nu este o problemă de bani. Gestul în sine mă deranjează.