The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 07, 2025 11:16 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 2:04 pm 
Neconectat
User

in primul rand eu am mai avut si alte sonoriari de pe urma acestiu baiat deci i-am cerut dekt 400 ron,
in al 2 lea rand saptamana trecuta m-a sunat baiat kre avea numarul meu de telefon de la un alt prieten la care fusesem eu cu muzica (satelitii cu hp si basul si cva lumini la 500 ron) si i-am spus de tot sistemul fr + sateliti+bass+lumini si fum la 150 euro si replica lui a fost urmatoarea :

oooo scump rau ...il chem pe un vecin cu 2 boxe kre rup totul si ii dau 150 de lei.... deci lumea pe aici nu prea da banii pt muzica adevarata , prefera sa faca cu nea nelu" din capu satului ca iese mai ieftin .

Prin zona mea sincer mai mult de 150 -200 euro nu poti cere la o ,botez,nunta sau orice gen de chef pt ca sunt ziarele sunt pline de dj cu 2 boxe ,mixer si playere si iti pun o noapte muzica pt 350 ron.

DAR SA FIM SERIOSI CA TOTI AM PLECAT DE JOS CU 2 BOXE SI UN MIXER si toti la inceput am cerut bani putini ,cand voi avea si eu un alt sistem mult mai performant si capabil automat ca nu ma voi mai duce cu 400 roni .
CU acel sindicat ,nu cred ca poti rezolva cva pt ca daca pun muzica legal cu toate taxele platite este treaba mea cati bani cer pt un eveminent, pot cere si 2 LEI /EVENIMENT PT CA NIMENI NU ITI POATE IMPUNE SA ITI OFERI SERVICIILE LA UN ANUMIT PRET.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 2:35 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Si eu ii dau dreptate lui Dickinson. Mai ales cand investesti in echipament ceva bani si deja nu mai esti amator, daca mai ai si ceva experienta Dj, stii sa simti o sala, sa faci atmosfera trebuie sa iti ceri dreptul... Eu cel mai des merg la nunti, si pentru mine e o responsabilitate mare, te casatoresti odata in viata, in mod normal :P . Dupa parerea mea, muzica e cam 60% din impresie si 40% sala si meniul, dar depinde de zona. Ar trebui sa calculam si cat am investit, in cazul meu 3000 de euro am dat numai pe sistemul pioneer 2xCDJ400 si DJM 800, plus pc-ul, boxe, stativi, cabluri, microfoane, casti, mixer, amplificatoare, subwoofere, lumini, fum si nu in ultimul rand mult timp... si cand tragi o linie iti dai seama ca ti-ai fi luat o masina buna sau altceva... :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 5:38 pm 
Neconectat
User

Mircea, sincer nu mi sa spus numele, ni momentul in care mi sa spus ca e scump, eu am intrebat scump in comparatie cu ce? pai sa vezi ca in iasi..... Du-te la ala! In cazul in care iti vin cu un sistem ieftin si pe bani putini, care nu face fata si ti-am stricat petrecerea cine e de vina, eu? Desi am investit si eu bani de o masina in scule, nu pot spune ca sonorizarile sunt o afacere pentru mine. Gratis asculta doar vecinii mei si cand mai iesim la un gratar, scot o boxa cu un amplificator de casa si un generator de 350 de lei. Daca e vorba sa merg gratis sau pe bani putini, mai bine nu ma duc sau daca e cazul, imi platesc intrarea si bautura, niciodata nu se va putea face un "sindicat" pentru ca in totdeauna va aparea unu care sa fie invers. Eu cand fac cate o sonorizare ii recomand omului un anumit pachet, la care scadem sau mai adaugam in functie de banii care e dispus sa ii plateasca

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 5:41 pm 
Neconectat
User

vad ca s-a adus vorba aici de mine si calin
eu unul nu vreau sa comentez prea mult, doar sa-i zic ceva lui George(sb):
ai norocul ...... sau nenorocul ca sibiul e departe de iasi :wink:
noroc pt ca nu putem veni pana acolo ca e lung drumul
nenoroc pt ca te-am fi invitat la o proba de sunet si la o bere

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 6:18 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

e cam cu schepsis treaba si multi dintre voi nu puteti vedea imaginea de ansamblu.

in momentul de fata, cel putin in iasi, mai toate cafenelele si cofetariile fac open air, evenimente mari, glam, shit.

motivul: ultima speranta sa mai iasa la lumina.
rezultatul: o mare gaura de bani.

in contextul actual ca si om cu scule care vrei sa faci un ban te poti afla in 2 situatii.

1. lucrezi cu oamenii care fac un open air din bani imprumutati sau bani care spera sa-i faca in seara aia - risc de a nu-ti mai vedea banii, sau daca ii vezi ii vezi in rate sau daca ii vezi toti odata in dimineata urmatoare si pleci fericit (in toate cazurile patronii de cafenele/cofetarii NU vor da mai mult de cateva sute de E pe sonorizare)

2. lucrezi cu oameni care stiu ce fac, nu se arunca la mari petreceri, nu se asteapta sa vanda de 1 miliard, nu isi pun curu in joc pe ultima carte. cu oamenii astia nu-ti iei bani destui, dar esti sigur ca-i iei, cu oamenii astia stii ca vei mai avea si luna viitoare o colaborare, pt ca luna viitoare nu vor avea datorii de 10.000E de la show-ul trecut.

mie unul mi-ar placea sa lucrez si cu unii si cu altii, mai mult ca sa dau forja la scule si sa fiu impacat cu sentimentul ca am de munca. din nefericire prima categorie e f putin accesibila in general mai ales pentru puiutii care sunt eu si adi, sau altii ca noi.

cat despre in iasi - 350 ron DnB show...a fost o singura data si a fost 400 ron. mai mult un demo pt o colaborare. deci nu cred ca se poate spune ca e vorba de noi, care facem DnB pe 350 ron cu nush cate mii de W.

pretul nostru momentan e de 400 ron chiria pt 2 basi si 2 sateliti. care zic eu ca e destul de ok avand in vedere ca oamenii au free entry la event-uri si-si scot bani de scule & artisti & promovare doar din ce vand la bar.

astea fiind spuse, concluzia mea e ca nu ai de unde sa ceri, sau mai degraba nu ai de unde sa iei, daca acolo nu e.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 7:00 pm 
Neconectat
User

e putin, macar 120-130E in cazul in care mergi si cu bassi

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 7:06 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

George(sb) scrie:
e putin, macar 120-130E in cazul in care mergi si cu bassi

daca vin cu scoruri de astea, se gasesc baieti cu sisteme "de firma" care se baga pe felie pe si mai putini bani.
momentan avantajul meu ar fi ca mai duc si 2-3 lumini si asa ma scot sa duc si sunetul...imagineaza-ti.

app, daca iei un ziar in iasi, si suni la aia cu anunturi "sonorizez nunti" scoti si preturi de 500 ron pe-o nunta. deci spargatorii de piata nu sunt eu sau altu sau altu ca mine, sunt aia multi care fac nunti pe 5 mil.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 7:06 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

fiecare are dreptate in felul lui

de exemplu noi la NEXEVENTS, cred ca avem unele dintre cele mai mari tarife de pe piata locala.

asta pentru ca avem echipamente de top si facem treaba ca la carte.

noua daca nu ne convine onorariul , refuzam sonorizarea.

la nivelul asta exista cheltuieli destul de mari

oameni la incarcat/descarcat, dube, generatoare, scena si o gramada de alte darabele.

asta ca sa nu mai vorbim de riscurile implicate

lucram cu greutati mari, suspendate, cu alimentari de 380V si consumuri de peste 150KVA.

exista un anumit prag sub care nu ne renteaza sa facem un eveniment.

diferenta dintre noi si ceilalti de pe piata este ca noi nu ne finantam exclusiv din sonorizari , si nu avem rate de platit la banci pentru echipamente.

deci nu avem o banca , care sa ne stea luna de luna in coaste .

incet incet o sa se termine si cu mocangeala pentru ca omuletii care trag preturile in jos vor pati 2 lucruri:

- se vor face de cacao din cauza echipamentelor de 2 lei pe care le folosesc (daca sunt genul care merg cu logitec la sonorizari)
- vor realiza ca nu le renteaza , daca au echipemente de calitate.

bataia este pe zona de nunti/majorate/petreceri mici.

evenimentele mari vor fi mereu pe bani corecti pentru ca aia mici cu mocangeala nu au echipamentele necesare sa duca la bun sfarsit asa ceva.

in privinta platii:

recomandarea mea este sa se negocieze plata integrala la instalarea si punerea in functiune a echipamentelor, nu dimineata sau in termen de x zile.

contractele trebuie sa existe, insa nu sunt o garantie reala ca va veti primi banii pt ca asa e Romania.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 26, 2009 7:39 pm 
Neconectat
User

sa va spun cum vad eu lucrurile, si eu fac parte din cei ce presteaza printre cele mai mari tarife din oras in mentenanta la instalatii electrice, sunet, lumini in baruri si restaurante, cand ma intalnesc cu un nou client i spun ca la mine e deschis NON-STOP ca la chiosc, de prezentare nu mai am nevoie, ma ocup asa mai marunt si de sonorizari, in totdeauna calitatea este MAXIMA, iar la final pretul este pe masuta
Din punct de vedere personal:
1 daca lucrezi ieftin esti tratat ieftin
2 cine vrea sa ii lucrezi ieftin si daca se poate si cu banii la sfarsit inseamna ca nici banii aia nu ii are
3 orice pierdere, indiferent a cui este vina in 99,9% din cazuri va fi suportata de catre prestatorul serviciului, mie pana acum nici o scula distrusa sau pierduta nu mi-a fost platita cu sau fara contract, de la surubelnita la masina de gaurit si de la amplificator la difuzoare lumini sau mai stiu eu ce alte minuni, de aceea nici nu imi mai bat capul, consider ca de data asta am pierdut si data viitoare poate ca va fi mai bine si voi avea si profit, vreau sa il vad si eu pe ala care se duce sa dea in judecata pe un altul pentru 2000 de lei, daca ai facut treaba la negru nu te poti duce nici la politie sa depui reclamatie, daca ai facut-o pe acte, bonus: mai platesti si TVA-ul pe teapa, imediat ce ai taiat factura

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 27, 2009 12:38 pm 
Neconectat
User

Am facut si voi face multe party-uri gratis sau pe bani putin atata timp cat voi putea. Asa imi place mie sa ii scuip pe cei care vor sa castige un salar mediu in 8 ore de pus muzica la o nunta sau la un party. Preturile pe care le cer unii sunt aberante.. ce mama draq oameni buni is cu preturile astea... unui amic i sa cerut 18 milioane pentru o nunta si ala avea 2 cdj100s mixer djm300, mic berry ,amp ep2500 si 4 boxe.&roll.

Pentru oameni de genu am decis in cluj sa duc tot echipamentul meu pentru 1 sau 1,5 milioane si de cele mai multe ori gratis. Daca sunt nesimtiti sa isi piarda sonorizarile. La fel si fotografi sau cameramani care cer la o nunta cate 10-12 milioane si nici macar nu proceseaza filmu sau pozele. Multi oameni au obrazul prea gros cand investesc 2 mii de euro in echipament si pe 8 ore de " munca" cer 400 euro.( salaru pe 1 luna a unui politist sau a unui profesor universitar) Si de obicei persoanele de genu is si cu nasu pe sus..

legat de probema userului care a deschis topicul. Nu are rost sa porti dupa tine 15w si ampu de camera.. cu 100w dat in ele nici nu o sa iti dai seama daca merg sau nu. Cu echipamentul care il ai sn15+ woofer hai sa fim seriosi.. crezi ca nu o sa te ridici la asteptarile clientului? Sunt in oras multi altii care si-au tinut maju cu asa scule?

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 27, 2009 12:53 pm 
Neconectat
User

nooby u are my men !!!

tot respectul
sunt 100 % de acord cu tine, mai ales la faza asta:
noobsound scrie:
Pentru oameni de genu am decis in cluj sa duc tot echipamentul meu pentru 1 sau 1,5 milioane si de cele mai multe ori gratis. Daca sunt nesimtiti sa isi piarda sonorizarile.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 27, 2009 7:13 pm 
Neconectat
User

sunt de acord ca sunt o gramada care vin cu boxe din cele mai ordinare si cer sume aberante, dar nu consider ca e un motiv pentru care sa iti bati joc de piata, eu personal m-am apucat de electronica la 6 ani, asta nsemnand acum 19 ani, si inca nu reusesc sa ma las desi nu mai este profitabil, am ingropat munti de bani ca sa invat si sa experimentez pana sa ajung sa invatceea-ce stiu, repet pentru mine in continuare sonorizarile sunt un hobby si nu o sursa de venit, mi-am distrus apartamentul construind boxe, si am fost foarte mult timp in conflict cu vecinii si cu familia, am renuntat la vacante la mare sau mai stiu eu unde ca sa dezvolt acest hobby, si sunt constient ca 3/4 din membrii acestui forumimpartasesc povestea mea, daca nu poti face un bine macar nu face un rau, ce care daca altul se descurca mai bine ca tine? incearca sa faci si tu ca el, ba mai mult, impune-te prin profesionalism si seriozitate, cum ti se imbunantateste tie nivelul de trai si ce te face fericit ca ai stricat combinatia unuia sau altuia in momentul in care tu cu ce ai produs nu esti in stare sa iti acoperi cheltuielile zilnice? dupa 19 ani in care am muncit si nu am castigat nimic mi se pare foarte normal sa castig mai bine ca altul pe care la durut in cot de lumea asta;

nu cred ca e cazul sa plangem de mila politistilor, politia are rolul de a sanctiona contraventiile pentru a aduce bani la bugetul de stat (tot o forma de impozitare) si nici decum de a mentine ordinea daca eu iau bataie in plina strada, cel mai probabil ambele parti primesc o amenda pentru tulburarea linistii publice, dupa care problemele se rezolva pe coridoarele tribunalelor

EDIT: tocmai ce am venit din oras cu niste boxe si un amplificator prajite, tot asa duse moca, omu isi plange singur de mila si va trebui sa suporte cheltuielile de reparatii, cel mai probabil va face si DNA de o cafea pentru ca difuzoarele sunt p-audio

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 28, 2009 7:23 pm 
Neconectat
User

George(sb) scrie:
EDIT: tocmai ce am venit din oras cu niste boxe si un amplificator prajite, tot asa duse moca, omu isi plange singur de mila si va trebui sa suporte cheltuielile de reparatii, cel mai probabil va face si DNA de o cafea pentru ca difuzoarele sunt p-audio

se pare ca iti alegi prost clientela
ori nu ai un sistem destul de bine cladit incat sa reziste abuzurilor
... mai ai de munca :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 28, 2009 8:15 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

vorba aia... prost e ala care da, si nu cel ce cere.

vorbind ce cei cu un amarat de sistem audio care cer sume mari... ganditi-va la salariile din Romania, cat de greu se castiga banul, altii muncesc o luna de zile pentru un amarat de 600 Ron, si marlanu' cere banii astia pentru o seara in care a pus "sistemul" sa cante? Hai sa fim seriosi.

Vad ca unii considera ca daca ceri o suma rezonabila pe un eveniment esti luat de prost sau ca lucrezi "ieftin".

Si inca o precizare si sa fie fara suparare: nu toti "DJ"-ii de petrecere sunt DJ in adevaratul sens al cuvantului.

LE: cat despre sonorizarile de mari dimensiuni... ieri (sambata) a fost concert la Palatul Culturii, au adus line-array-uri Qube, monitoare tot Qube,mixer Midas, basii in schimb nu stiu ce erau. Si totul a fost si televizat de catre TVR. Acum sa fim seriosi, oricat de capabil ar fi sistemul tau, daca nu e "de firma" ai putine sanse sa organizezi astfel de eveniment.

Intrebare pt nexus, din pura curiozitate: ati sonorizat vreun eveniment la Palatul Culturii?

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 28, 2009 8:32 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sunt total de accord cu faptul ca uni sunt nesimtiti si baga mana la preturi.

Dar hai sa o luam asa.
Cat timp va luat sa faceti o selectie de 200 de piese minim care sa le pui la un eveniment mare, important pentru cineva. De exemplu o nunta, unde ai o responsabilitate ff mare, adica daca tu nu faci treaba calumea, se duce de rapa toata nunta, si le strici la oameni un moment important din viata.

Iar un 300E la o nunta de >150 persoane mi se pare o suma rezonabila, in comparatie cu restul cheltuielilor, mai ales ca reusita petrecerii sta in muzica pusa, si nu in mancare si alte chestii.

Chestia cu salarul in functie de responsabilitati, e la fel peste tot. Uite un inginer la electrica (dispecerul sef de tura, care dirijeaza toate echipele de interventie pe un judet, are in mana viata a cel putin 10 oameni odata, daca el a gresit omul a murit) deci responsabilitati ff mari are salar mare > 3000 lei pe luna dar o persoana care sta si vinde intr-un magazin, are responsabilitatea de a vinde, si a fi atenta sa nu i se fure ceva de acolo... si pentru asta ia 800 lei. NO OFFENCE, I WAS JUST MAKING A POINT!

Normal ca la orice eveniment, unde ai o anumita responsabilitate, trebuie sa fi platit conform acelei responsabilitati. Si mie se pare normal sa fi cat mai profesional in tot ceea ce faci, si sa ceri bani pe masura priceperii tale, a echipamentului dus, si mai ales in functie de importanta evenimentului.

Cumva trebuie selectata clientela, de ce naiba sa ma duc pe 1 2 milioane la un majorat sa imi ceara toti taranii nu stiu ce manele, si sa ma ameninte ca imi da boxa de pe stativ pe jos si alte magarii dinastea, cand pot sa cer 3 4 5 milioane si mi'am selectat putin clientela.

V-am lasat! ma duc la o bere :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2