am in posesie 2 Sennheiser freeport din alea cu 4 canale comutabile de pe mic/unitatea de recereptie (pe microfon in locasul pt baterie este prtecizat Handheld transmitter DKM3-E, probabil sunt mai multe modele) si am sa-ti fac o descriere mica din ce am observat eu:
- partea foarte buna e cu semnalul, emisia, chiar si in locuri ecranate ai distanta mare de vorbit
- partea mai putin buna e consumul maricel, zic eu, cu acumulatori de 9V/200mA (alcaline cu cred ca foloseste cineva), nu te apuca 2 ore cu el deschis incontinuu (spre ex la o luare de cuvant, cantat, etc), dar cred ca asta tine si de calitatea acumulatorilor (ai mei sunt vipow)
- partea OK, oricum in nici un caz negativa, a fost cand am mers la niste muzicanti care cantau pe un microfon cu fir (nu vreau sa zic prostii dar cred ca era batranul sm58) si la aceleasi setari ale corectiilor, freeportul nu a dezamagit, in sensul ca reactiile la test nu au fost negative (ce-i drept nici nu i-a dat pe spate). Oricu, dupa urechea mea de ignorant cele 2 microfoane sunau cam la fel, nu am simtit freeportul sa sune sune prea "inchis" sau ceva... Concluzia e ca in caz de forta majora se pot folosi in conditii decente si pt cantat.
- o alta chestie destul de ok e ca alimentarea receiverului (cu gain pe el) e intre 11-18V (100mA), in cazul in care pierzi/uiti alimentatorul, poti folosi cam orice alimentator cu mufa coaxiala mare, din aia uzuala (mi s-a intamplat)