Kenwood scrie:
man.... nu era necesar sa postezi atatea poze. Admir efortul tau, dar 80% de acolo, sunt "de duzina" pur si simplu. Doar cateva "incearca" sa fie cu tenta artistica. Oricum, efortul tau e de apreciat. Ce aparat foto vrei sa iti iei ?
Anul e lung, deci e nevoie de ceva poze ca sa trec prin cele 4 anotimpuri

Pozele postate nu se vrea a fi ....artistice, nici una din ele. Depinde ce intelege fiecare prin acest cuvant. Unii considera a fi poze artistice doar pozele...abstracte care lasa loc de interpretari sau pozele realizate la un nivel tehnic ridicat. Eu consider ca o poza e reusita daca transmite privitorului exact ceea ce a intentionat fotograful, indiferent de gradul de cultura sau cunostintele in domeniu al celui care priveste poza.
Deci pozele de mai sus trebuie privite ca un intreg fiindca au o singura tema: cele 4 anotimpuri. Ar trebui doar sa trezeasca dorinta de a face plimbari in natura, aprecierea noutatilor aduse de fiecare anotimp, iar fructele pozate la VARA ar trebui sa trezeasca pofta de.... fructe (lucrez pentru ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE LEGUME SI FRUCTE

). Multe persoane mi-au spus ca am reusit ceea ce mi-am propus cu aceste poze.
Am incercat sa reprezint cat mai bine frumusetea fiecarui anotimp si sa fac trecerile dintre anotimpuri cat mai lin, cu pozele care le-am avut pe calculator. Imaginile postate au o valoare sentimentala pentru mine fiindca infatiseaza locurile preferate din satul bunicilor si din imprejurimi, unde imi petreceam vacantele de vara si pe care le vizitez si acum la fiecare sfarsit de sapt. De asemenea, pozele din oras sunt facute in diferite anotimpuri de la balconul apartamentului in care stau de 24 de ani, imagini pe care le vad in fiecare dimineata.
Daca va uitati cu atentie la pozele puse sunt multe imagini ale acelorasi peisaje, pozate in anotimpuri diferite, in genul asta:
Referitor la ce aparat vreau sa imi iau, intr-un timp imi doream D80 dar e scump, nu stiu daca voi da atatia bani pentru un hobby. Oricum in graba nu cred ca voi lua nici un aparat fiindca am alte investitii mai importante de facut iar resursele sunt limitate
PS: prima poza e facuta cu mult timp in urma cu un aparat foto ZENIT 11 (1/60s, F16, pelicula 21˚DIN). Din pacate e scanata si la scanare s-a pierdut mult din calitate. Imi pare rau dupa aparatul ala, ar da clasa la multe DSLR-uri moderne din zilele noastre. Si poza cu prunele din primul post (alea coapte din TOAMNA) tot cu ZENIT a fost facuta (1/125s, F5,6, pelicula 21˚DIN) dar aceeasi treaba cu scanarea.
PS2: Kenwood daca tot am deschis postul asta, ia incanta-ne cu 2-3 poze artistice facute de tine (fiindca din cate vad...ai cu ce)