The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 9:20 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 155 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 03, 2006 1:40 am 
Neconectat
User

fum3z am o intrebare. De ce ai pus cele doua bobine una peste alta? Si tocmai in pozitia aia (adica aia de jos culcata si aia de sus pe muchie)? Dar mosoarele pentru bobine de unde le-ai cumparat?

Exista vreo regula de asezare a componentelor filtrului pe cablaj? Ca sa nu se interfereze campurile bobinelor sau mai stiu eu ce...

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 03, 2006 12:14 pm 
Neconectat
User

Salut....
Bobinele alea sunt asezate ,cum ziceai si tu,ca sa nu interfereze campurile magnetice ale lor.Eu din lipsa de cablaj a trebuit sa apelez la aceasta metoda.Mosoarele le gasesti la orice magazin de materiale de constructii daca ceri BANDA DE TEFLON :lol:
Cel mai bine sa ai un spatiu destul intre bobinele din filtru pt a nu avea probleme.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 03, 2006 5:21 pm 
Neconectat
User

Bine dar cat spatiu ar trebui sa fie intre bobine ca sa nu existe probleme? Si cum influenteaza sunetul daca apar aceste interferente intre bobine?

Tin minte ca am vazut odata niste desene cu asezarea bobinelor pe cablaj dar nu imi amintesc exact cum erau... mi se pare ca erau asezate la ceva unghiuri. Stie cineva ceva despre treaba asta?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 03, 2006 5:56 pm 
Neconectat
User

eu am pus bobinele alea la unghi de 90grd sa nu am probleme cu filtrul de inalte ,daca le puneam una peste alta nu era bine deoarece se influientau una pe alta, ele avand vectorului inductie magnetica in aceeasi sens (sper ca nu am vb prostii)...se comportau ca un traf, apareau tensiuni electromotoare induse.
Intreaba de nexus ca el poate sa-ti explice mai bine....sau pot sa revin dupa ce citesc un pic cursul la electromagnetism :lol:

bafta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 05, 2006 12:36 am 
Neconectat
User

Nexus, poti sa ne explici tu cum se aseaza piesele pe cablaj si la ce distanta? Si in ce fel influenteaza sunteul daca campurile bobinelor se interfereaza?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 05, 2006 9:33 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pai daca bobinele se cupleaza , se modifica inductanta si automat punctul de crossover , ceea ce e nasol

ideea este ca bobinele sa fie ori la macar 5 cm dist intre ele ori plasate la 90 de grade pentru ca o bobina sa nu induca curent electric in cea de-a doua .

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 05, 2006 11:47 am 
Neconectat
User

atentie la conexiuni.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:28 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 05, 2006 12:50 pm 
Neconectat
User

Dar pe filtru nu am nici un L-pad...rezistente de vataj am numai pe zobel...care sunt prinse destul de bine. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 09, 2006 1:13 am 
Neconectat
User

Sharky referitor la prinderea rezistentelor pe cablaj, tu cum faci de obicei ca sa stea pe cablaj chiar daca nu ar fi lipite cu cositor. Ca din cate stiu eu, sunt mai bune rezistentele de putere care au picioare mai lungi, astfel incat corpul rezistentei sa nu atinga cablajul, tocmai pentru a evita ca acesta sa nu se topeasca. Dar atunci rezistenta se tine numai in lipiturile cu cositor...

Inca ceva. Eu nu ma pricep la desenat cablaje (nici macar nu stiu cum se face :roll: ). Este vreo problema daca prind piesele pe placa si fac traseele cu sarma?? Sau atunci sa le las asa in aer...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 09, 2006 11:13 am 
Neconectat
User

Faci niste noduri la terminalele rezistentei in locul unde vine prins in cablaj.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:29 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 22, 2006 12:57 am 
Neconectat
User

Merci pentru lectie Sharky. Intre timp nu prea am putut intra pe net ca am avut probleme grave cu calculatoru (virusi :evil: ).

Dar totusi ca sa nu ma complic si sa cumpar atatea chestii (clorura ferica , marker pentru cablaj), si avand in vedere ca am nevoie numai pentru filtrele astea, are ceva daca fac traseele cu sarma, pe o bucata de textolit sau ceva material plastic? Afecteaza cu ceva sunetul?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 22, 2006 10:23 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nu afecteaza sunetul

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 23, 2006 7:25 am 
Neconectat
User

Vezi sa fie sarma izolata si sa o incolacesti bine pe terminalele pieselor si apoi strangi cu patentul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 23, 2006 2:26 pm 
Neconectat
User

O sa pun sarma litata. Dar cam cat de groasa ar trebui sa fie?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 24, 2006 2:14 pm 
Neconectat
User

cred ca o sa te chinui cu sarma litata ...ea avand stratul de email pe ele o sa fie greu cu bucatile mai mici ...va trebuie sa le dezizolezi.Mai bine cauti niste sarma de cupru cu izolatie de plastic sa folosesti.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 155 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Următorul

Ora este UTC + 2